O nas

Fundacja Radców Prawnych B2B  z siedzibą w Opolu, jest  organizacją powołaną do życia przez samorząd radców prawnych Okręgowej Izby Radców Prawnych w Opolu, w celu aktywnego działania na rzecz lokalnych środowisk oraz społeczności radców prawnych i aplikantów radcowskich wraz z rodzinami. Ideą powstania fundacji była chęć wykorzystania potencjału intelektualnego, społecznego, doświadczenia życiowego oraz wiedzy prawniczej najliczniejszego samorządu prawniczego w Polsce, w celu budowania światłego i otwartego społeczeństwa obywatelskiego.

Wśród celów statutowych Fundacji znalazły się m.in. propagowanie wiedzy prawniczej wśród społeczeństwa, wzrost świadomości obywatelskiej upowszechnianie i ochrona praw dziecka, organizowanie szkoleń oraz imprez.

Ta misja Fundacji jest realizowana poprzez uczestnictwo w inicjatywach edukacyjnych i wychowawczych, w szczególności w edukacji prawnej, upowszechnianie wiedzy o zawodach prawniczych i propagowanie świadomości i kultury prawnej.